«Η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, περνάει μέσα από τις κάλπες»

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Πάτρα χρειάζεται αλλαγές σε πρόσωπα και νοοτροπία – Στηρίζουμε Θεοδώρα (Ρούλα) Καραγεωργοπούλου για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Θεοδώρα (Ρούλα) Καραγεωργοπούλου
Πρόεδρος Αρκτικού Διαμερίσματος
Δήμου Πατρέων
Η Πάτρα χρειάζεται αλλαγή. Είναι πλέον απαίτηση όλων των πολιτών.
Η πραγματική μας πόλη, ο νέος μεγάλος και ισχυρός Δήμος, με όλες τις νέες περιοχές που ενσωματώνονται σ’ αυτόν, δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου. Η απερχόμενη δημοτική αρχή της πόλης, απέρχεται αφήνοντας πίσω ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής, αλλά και ορισμένα ελλείμματα: στρατηγικά, πολιτικά, θεσμικά. Πρέπει να είναι αταλάντευτη θέλησή μας να τα υπερβούμε μαζί με τους πολίτες και να χτίσουμε τη Νέα Πάτρα, μια πόλη ελκυστική, αντάξια της ιστορίας και των δυνατοτήτων της. Να δημιουργήσουμε μια πόλη ανοιχτή, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα ακτινοβολεί ως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό, διοικητικό και παραγωγικό κέντρο.
Το πρόγραμμα μας θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις κύριες αρχές: δημοκρατική διακυβέρνηση, ανάπτυξη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή και ν’ αντανακλά το όραμά μας για την πόλη και τα χωριά που ζούμε και αγαπάμε. Πρέπει να περιγράφει τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει να θέτει μικρούς και μεγάλους στόχους, όλους εφικτούς και πραγματοποιήσιμους.
Γνωρίζουμε, πολύ καλά, πως ούτε εύκολο είναι ούτε όλα μπορούν να γίνουν στα πλαίσια μιας θητείας. Απαιτείται συστηματικός προγραμματισμός, επιμονή και πολύχρονη προσπάθεια. Ο σχεδιασμός όμως και οι δεσμεύσεις μας, πρέπει να αποτυπώνονται στο πρόγραμμα καθαρά και ολοκληρωμένα, ώστε οι επιμέρους κάθε φορά επιλογές να μην είναι ευκαιριακές, αλλά να υπηρετούν συγκεκριμένους στόχους.
Θεοδώρα (Ρούλα) Καραγεωργοπούλου
Πρόεδρος Αρκτικού Διαμερίσματος
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου