«Η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, περνάει μέσα από τις κάλπες»

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη στην Εφημερίδα "REPORTER"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΣ (ΡΟΥΛΑΣ)  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Θεοδώρα (Ρούλα) Καραγεωργοπούλου, πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ» του Δημήτρη Κατσικόπουλου μιλάει στον «Reporter» και στον Νίκο Αγγελόπουλο για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές Νοεμβρίου 2010. Επίσης μιλά για το όραμα της για το νέο Δήμο Πατρέων και την απόφαση της να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο.

Στις επικείμενες εκλογές κατέρχεστε στο πλάι του Υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Απάντηση: Καταρχήν
 γνωρίζετε ότι είναι η δεύτερη φορά που κατέρχομαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη είμαι πρόεδρος στο Αρκτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων με την παράταξη του Ανδρέα Φούρα. Έτσι και τώρα αποφάσισα ν’ αγωνιστώ με το συνδυασμό του Δημήτρη, έχοντας την επιθυμία να συνεχίσω το έργο μου για την πρόοδο του νέου δήμου Πατρέων. Το σημαντικότερο είναι ότι στην ομάδα του Δημήτρη υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των μελών του και ομοιομορφία. Πιστεύω λοιπόν ότι τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από το συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Πάτρας». Ρίξτε μια ματιά στα ψηφοδέλτια κάποιων άλλων δήθεν «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων και θα καταλάβετε τι εννοώ όταν μιλάω για σύμπνοια και ομοιομορφία των μελών της δημοτικής ομάδας…

Πρέπει να γίνει μια γυναίκα άνδρας για να ασκήσει πολιτική;

Απάντηση: Αλίμονο…
Είμαστε γυναίκες
 και για κανέναν λόγο δεν θέλουμε να γίνουμε "αντράκια", ακολουθώντας κάποια πρότυπα που οι άντρες έχουν ορίσει για την πολιτική.
Έχουμε ανάγκη από δυναμικές γυναίκες, έχουμε ανάγκη από τη γυναικεία ευαισθησία, την αισθητική, την οπτική με την οποία οι γυναίκες βλέπουν τα πράγματα. Φοβάμαι την πολιτική που αφυδατώνει τους ανθρώπους.
Οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι να φέρουν το νέο, το φρέσκο, με τις απόψεις και προτάσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι πολιτικοί "στεγνώνουν" την πολιτική. Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης είναι ένας πολιτικός που επί το έργω έχει αποδείξει ότι δεν «στεγνώνει» την πολιτική.

Παρατηρώ ότι δεν χρησιμοποιείτε καθόλου το επώνυμο του σημερινού Νομάρχη και Επικεφαλής του συνδυασμού σας. Γιατί όταν μιλάτε γι' αυτόν προτιμάτε το Δημήτρης;

Απάντηση: Είναι η αμεσότητα και η διάθεση αυτού του ανθρώπου. Ο τρόπος του, που σε κάνει να νοιώθεις άνετα και φιλικά μαζί του. Γνωρίζω ότι αυτή η συμπεριφορά του δεν είναι προσποιητή. Συνηθίζεται, σε προεκλογικές περιόδους, κάποιοι να είναι καταδεκτικοί και μετά μόλις εκλεγούν ακόμα και Δημοτικοί Σύμβουλοι ν’ αποκτούν "τουπέ", μια έπαρση δυσανάλογη του πραγματικού πολιτικού τους μεγέθους. Τι να κάνουμε, ο Κατσικόπουλος αφού το τοποθετείτε έτσι, αν και τόσα χρόνια Βουλευτής και μετά Νομάρχης, παραμένει για όλους ο προσιτός φίλος Δημήτρης.

Στην ιστοσελίδα σας karageorgopoulou.blogspot.com, αναφέρετε ότι «η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, περνάει μέσα από τις κάλπες». Πραγματικά το πιστεύετε αυτό;

Απάντηση: Η ενασχόληση μου με τα κοινά, αποτελεί για μένα το μέσο που μου επιτρέπει να βγάλω προς τα έξω την ενεργητικότητα και το πάθος μου για προσφορά, για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. Πιστεύω στους ανθρώπους, πιστεύω σε αξίες, οράματα και ιδέες. Λυπάμαι πολύ για την κατάντια της πολιτικής και όλους αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του λαού και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο. Όμως, για όλες τις συγκυρίες, καλές ή κακές, υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Ή αλλιώς, πάντα μετά από ένα τέλος έρχεται μια νέα αρχή. Αυτήν την καινούργια αρχή δεν πρέπει να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Οπότε ναι, η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, περνάει μέσα από τις κάλπες. Και αυτό γίνεται διαχρονικά. Αρκεί η επιλογή μας να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα πιστεύω μας. 


Ποιο είναι το όραμα σας για την πόλη; Πώς θα θέλατε να είναι αυτή σε βάθος χρόνου μετά από 10-20 χρόνια;


Απάντηση: Οραματίζομαι μία Πάτρα που θα εξελίσσεται διαρκώς. Με υποδομές και θέσεις εργασίας σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, για να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της. Μία πόλη με οικολογική συνείδηση. Μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακό, γεμάτη ποδηλατοδρόμους και πολίτες που θα χαίρονται να  κυκλοφορούν σ’ αυτήν. Μια πόλη που θα εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση και το φυσικό της πλούτο για να αποτελέσει πόλο έλξης για  επισκέπτες από όλη τη χώρα και όχι μόνο. Θεωρώ επίσης απαραίτητη την ανάπτυξη περαιτέρω πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων όπως το Καρναβάλι μας.

Γιατί εξειδικεύσατε τ’ όραμά σας στο κυκλοφοριακό και στους ποδηλατοδρόμους;

Απάντηση: Το ποδήλατο, μετά το περπάτημα, αντιπροσωπεύει το πιο «αθώο», ήπιο και οικονομικό τρόπο μετακίνησης δεδομένου ότι δεν ρυπαίνει, δεν καταλαμβάνει χώρο, δεν καταναλώνει καύσιμα, είναι το λιγότερο επικίνδυνο όχημα απέναντι στον πεζό αλλά και στον αναβάτη του, ενώ είναι οικονομικό στην αγορά και τη συντήρηση του. Οι συνθήκες όμως που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στους δρόμους της Πάτρας και των νέων περιοχών που εντάσσονται στο Δήμο μας, είναι ιδιαίτερα αντίξοες, εξαιτίας αφενός της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών (ποδηλατοδρόμων) και αφετέρου της απουσίας σχετικής παιδείας των οδηγών των αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου