«Η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, περνάει μέσα από τις κάλπες»

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ

Φίλες και Φίλοι,
Το αποχετευτικό ζήτημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας. Για τον λόγο αυτό νιώθω την ανάγκη να κάνω έναν mini απολογισμό σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το έτος 2006 ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστείου («Η ΔΡΑΣΗ) με πρόεδρο τον Θ. Καραγεωργόπουλο, Αντιπρόεδρο την Μαρία Βικάτου και Γραμματέα εμένα την ίδια, αφού συγκεντρώσαμε 500 υπογραφές κατοίκων της περιοχής μας, επισκεφτήκαμε τον προηγούμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και απαιτήσαμε τα παρακάτω:
1.            Επέκταση του Δικτύου Αποχέτευσης στην Παραλία Προαστείου.
2.            Έκπτωση στα βυτιοφόρα σε ποσοστό 50% (από 70€ που ήταν τότε).

Πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2006 και συγκεκριμένα τον μήνα Σεπτέμβριο προσκαλέσαμε στο πνευματικό κέντρο της περιοχής μας, τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Φούρα και απαιτήσαμε και πάλι τα ίδια πράγματα. Ο ίδιος τότε μας υποσχέθηκε ότι, εφόσον εκλεγεί η παράταξη του, θα φτιάξει την μελέτη για την αποχέτευση στην περιοχή μας και θα  στείλει τον φάκελο στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση. Σε περίπτωση που το έργο δεν θα χρηματοδοτείτο από την Περιφέρεια, τότε ο κ. Φούρας μας είχε υποσχεθεί ότι ο Δήμος θα έπαιρνε δάνειο, προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο.
Τον Ιανουάριο του 2007, με Δήμαρχο τον Ανδρέα Φούρα και πρόεδρο του Αρκτικού Διαμερίσματος εμένα την ίδια, λάβαμε την δέσμευση ότι στο τέλος του 2007 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και παράλληλα μας χορηγήθηκε η έκπτωση 50% στα βυτιοφόρα, όπως ακριβώς είχαμε ζητήσει. Η μελέτη όμως συνάντησε δυσκολίες με την υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου και ολοκληρώθηκε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Εν συνεχεία ο φάκελος κατατέθηκε στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2008, η απάντηση της Περιφέρειας ήταν αρνητική. Αμέσως ο Σύλλογος μας, με πρόεδρο τότε τον κ. Κ. Οικονόμου και πρόεδρο του Αρκτικού Διαμερίσματος εμένα την ίδια, συγκαλέσαμε Γενική Συνέλευση των κατοίκων στην οποία προσκαλέσαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ δεσμεύθηκε να δημοπρατήσει το έργο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2008 και τα Χριστούγεννα του 2009 θα ξεκινούσε η κατασκευή του.
Στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ένα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Τα χρήματα δεν υπήρχαν και η επιλογή του Δημάρχου ήταν να ληφθεί Δάνειο. Ο Δήμαρχος πίστευε ότι τ’ αντισταθμιστικά και κοινωνικά οφέλη από την κατασκευή έργων υποδομής, θα επέφεραν πολλαπλάσια αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία.
Όμως στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν πεισματικά την λήψη του Δανείου και έτσι το έργο καθυστέρησε σημαντικά μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010, όπου και ξεκίνησε.

Σήμερα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση μπορώ να σας ανακοινώσω ότι το έργο για την αποχέτευση στην περιοχή μας ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί, απαλλάσσοντας τα νοικοκυριά της περιοχής μας από ένα δυσβάσταχτο μηνιαία έξοδο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ΘΕΟΔΩΡΑ (ΡΟΥΛΑ) ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόεδρος Αρκτικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
1ου Διαμερίσματος Πατρών (Αρκτικό)
Λαέρτου 28, Παραλία Προαστείου Πάτρας
Κιν. 6979144072
Website: http://karageorgopoulou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου